Fokus – Rahsia Kejayaan!

Untuk berjaya kita kena fokus! Fokus dalam satu-satu perkara membuatkan kita tidak lari dari landasan dan terus buat apa yang kita nak hingga berjaya.

Aku sekarang sangat-sangat hilang fokus. Terlalu banyak dalam kepala otak sehingga tak tahu yang mana aku nak buat.

Terlalu banyak teknik dan cara untuk buat duit di internet dalam kepala otak aku. Terlalu banyak cara marketing yang aku tahu. Tapi bila aku mula je nak start, aku jumpa teknik lain dan akan luang masa lebih lagi untuk research teknik tu.

Akhirnya………

Satu pun tak terbuat dan hasilnya? KOSONG!!! Satu kerja pun tak terbuat. Untuk atasi masalah keterlebihan maklumat yang menyebabkan aku hilang fokus ini, aku cuba berhenti research dan buat teknik yang aku rasa nak buat

Aku rasa aku perlukan jadual untuk manage waktu bekerja aku, software apa yang sesuai untuk manage aktiviti harian kita erk?

Post ini telah dibaca sebanyak 3383

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*