Membuat Virus Sendiri Yang Tidak Dapat Dikesan Antivirus

…bengang…meluat…

Inilah 2 perkataan wujud bila ada kawan korang yang asyik nak pinjam laptop atau pc korang dan buat macam harta mak bapak dorang sendiri.

Jom kita kenakan dorang dengan home made virus, biar dorang pucat

Korang cuma perlukan notepad sahaja untuk buat virus ni, virus ni tak bahaya cuma ia boleh buat muka kawan korang tu pucat sebab ingat dah rosakkan laptop korang.

Ini untuk buat CD/DVD Drive korang akan terus eject tanpa henti. Copy dan paste code di bawah ke dalam notepad dan save sebagai namafile.vbs , tak kisahlah korang nak letak nama apa pun file tu. Firefox ke ape ke

Set oWMP = CreateObject(“WMPlayer.OCX.7”)
Set colCDROMs = oWMP.cdromCollection
do
if colCDROMs.Count >= 1 then
For i = 0 to colCDROMs.Count -1
colCDROMs.Item(i).Eject
Next
For i = 0 to colCDROMs.Count -1
colCDROMs.Item(i).Eject
Next
End If
wscript.sleep 5000
loop

wcript.sleep 5000 tu korang boleh ubah, contoh ubah 5000 ke 10000. maksud nilai kat sini ialah masa untuk delay selepas CD drive ditekan masuk balik. 5000 maksudnya 5 saat. Cubalah sekarang!

Jangan risau benda ni tak rosakkan PC/laptop korang pun. nak hentikan? restart je ataupun hentikan application wscript daripada task manager (Ctrl + Alt + Delete)

Virus kedua ni bukan nak mengusik kawan korang cuma nak buktikan yang pc korang memang power sebab boleh bercakap macam manusia. Copy paste code di bawah ke dalam notepad dan save as sebagai cakap.vbs

Dim message, sapi
message=InputBox(“Ko ingat aku tak pandai cakap english?”,”Jom borak”)
Set sapi=CreateObject(“sapi.spvoice”)
sapi.Speak message

benda ni biasa je.

Selamat mencuba!

Post ini telah dibaca sebanyak 3125

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*