Lelaki Dan Fesyen Rambut

Hari ini aku nak tulis pasal fesyen rambut lelaki kat Malaysia ni. Memang macam-macam dah style rambut yang ada tapi yang mana satu sebenarnya menjadi kegemaran wanita kat malaysia ni? hehe..

Kat bawah ni ada beberapa gambar fesyen rambut yang ada zaman sekarang.

Atas kanan tu okey jugak kan? Aku suka jenis spikey dari ala-ala jepun tu! Yang rasa dia tu emo atau lelaki cute bolehla buat style rambut jepun tu. Lelaki china kat malaysia ni memang ramai buat rambut style jepun, mungkin dorang rasa dorang tu muka dah macam jepun kot πŸ˜›

Yang tengah belah kanan tu memang tak boleh pakai. Hehe. Tu style Mac Gyver. Perempuan zaman P. Ramlee dulu minat la rambut cam tu.huhu

Yang ni no komen, aku lebih suka atas kiri tu sebab simple dan tak beratkan kepala.

Kepada para wanita dan perempuan sila kongsikan kat bahagian komen style rambut macam mana yang korang terpikat agar senang khairilz nak mengorat! haha..gurau je

Cerita pasal rambut mesti tak lari dengan gel atau minyak rambut. Gel rambut memang tak boleh dipisahkan dari aku lagi. Aku mula pakai gel rambut ni sejak sekolah rendah lagi masa darjah 3. Masa tu gel rambut yang aku pakai yang RM2 satu paket. Nama dia elizabeth gel. Sekali beli sampai 3-4 bulan. Memang keras tapi boleh rosak rambut, nak buat macam mana masa tu tak de budget lagi.

Masa darjah 6, aku mula try Brylcreem, pergh memang mahal RM4 lebih, dah la kecik je. Masa form 1 pula aku dah malas pakai Brylcreem sebab mahal jadi aku berubah kepada elite strong hold dan gatsby sampai la form 5. Masuk je alam universiti aku pakai gatsby je tapi yang gel bukan jenis wax tu. Bau dia yang tak tahan tu. Kat bawah ada gambar.

ni la brylcreem yang aku pakai masa darjah 6 tapi ni pek baru punye.

ni pulak gatsby yang aku pakai dari form 3 sampai form 5 dan terus ke alam universiti. Bukan jenis ni yang crystal clear.

Yang ni la yang selalu dipakai oleh lelaki malaysia yang nak buat rambut style jepun macam tu. Harga dia RM30 satu dan tahan la sebulan lebih kurang. Jenama gatsby dan jenis wax.

Kepada lelaki – Korang pulak macam mana?

Kepada perempuan – korang suka style rambut laki yang macam mana?

Post ini telah dibaca sebanyak 43248

25 thoughts on “Lelaki Dan Fesyen Rambut

  1. harry

    mr.khairilz, bole x bnyk kn lg contoh2 gaya rmbt dan kl bole tunjuk dr sudut depan,blakang dan tepi…. terutama rambut spike ala2 jepun mcm gmbr yg ats skali sblh kanan.. thnx!

    Reply
  2. ieda_putrajaya

    ape yg ko suke same mcmne yg aku suke.. 2-2 plihan ko tu mmg btoi sgt.. msart la weyh.. πŸ™‚ lau la boypren ku ade rmbt cenggitu.. hehehe..

    Reply
  3. mj fiq

    ku lbi ske rmbt style fsyen rmbut korea n amerka…. tpi rmbut nya perang2..huhu…

    kan elok klo kmu ltak bermcam2 fsyem rmbut..ahhaaaa

    Reply
  4. SyaFieQ

    aku bru form1 , aku suka rambut pacak semua … mmg cool , tpi ade kisah yg membuatkan akunye rambut lembut =.= , mak aku bli sunsilk aku terpakai .. last2 rambut lembut tk blh naik dh tlng aku mcm mne nie .. toooollllonggggggggggggggggggg………………..

    Reply
  5. ina zulkifli

    wei korang tolong aku ni da kena wt assgnment sal product gel rambut.. aku nk tau r nape korang suka pkai mnyk rambut erk??? tlg la..plezzz dah la aku ni gulz xtahu la sal laki..

    Reply
  6. zulhusni

    ak suke rambut org korea tp sbb cikgu dh gunting rambut ak no.3,,,ak nk tukar style rambut pacak plak tp rambut ak ni susah nk pacak,,,,boleh tak korang tlg bagi tahu ak cam ne nk pacak kan rambut

    Reply
  7. azack

    aku suka rambut korea tapi aku bru form 2 jd x bleh buat style cam tu nanti “dptong cikgu” tpi skarang dah cuti skolah,brulah bleh buat…enjoy beb

    Reply
  8. khairul

    skg ak tgh simpan rambut panjang ala mohawk hahahahaha fasion da mcm ala korea gitu, wax plus gel skag pakai loreal studio dan plus wax gatsby bagi nampak cool,,, susah juga nak jaga rambut nie….

    Reply
  9. Danial Ariff

    Saya suka sangat rambut upin dan ipin terutamanya upin sebab dia ada 1 helai rambut.Itulah style rambut korea.Saya suka buat rambut macam Abu Bakar Ellah sebab dia cute macam Azzam Idola Kecil.Saya nak buat rambut pacak tetapi saya darjah 4 nanti kena potong dengan cikgu Hamdan yang garang

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *