Dibelasah Angkara Facebook

Salam, Hye

Keratan akhbar minggu ni, seorang pelajar 17 tahun dibelasah kerana dituduh mencerobohi akaun kawanya. Kejadian berlaku di sekolah berasrama. Macam-macam budak-budak sekarang. Sebab facebook pun nak gaduh.

Aku pun pernah jugak buat benda ni dekat kawan-kawan aku masa kat UNITEN dulu. Biasanya kalau kawan aku tinggal laptop dorang tapi masih sign in facebook lagi, aku pun terus menggatal tangan menaik status seperti “saya comel”, “saya cute dan jambu”, “saya handsome” dan macam-macam lagi untuk memalukan mereka tapi tak dela teruk sangat sampai gaduh. Kitorang sporting je!

Budak-budak ni tak tahula kenapa sampai belasah kawan sendiri sebab facebook. Bukan ada apa pun kat facebook tu, kalau yang private pun, private album di mana tersimpan gambar censored dan inbox kalau2 ada mesej dengan awek. Awek aku mencerobohi akaun facebook aku pun aku tak kisah, buat tak tahu je sebab tak de ape-ape pun yang menarik.

Post ini telah dibaca sebanyak 5283

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*