Contoh Resume Untuk Interview SPA / Kerja

Kalau nak pergi interview mesti ada resume kan? Nak tips interview, sila lihat post sebelum ni

Ni contoh review yang aku hasilkan untuk diri aku (setengah data dibuang untuk keselamatan pemilik blog 🙂 )

Mohamad Beckham Bin Zidane
621, Jalan Masjid
Tepi Masjid
15350 Kota Bharu
Kelantan Darul Naim

MAKLUMAT PERIBADI

Nama Penuh        :        Mohamad Beckham Bin Zidane
Umur                      :        19 Tahun
Tarikh lahir          :        15 Januari 1954
Bangsa                    :        Melayu
No. K/P                  :        982105-07-5043
Warganegara        :        Malaysia

MAKLUMAT PENDIDIKAN

Institusi                        :        Universiti Tenaga Nasional
Bidang Pengajian      :        Asasi Teknologi Maklumat
Kelulusan                     :        Asasi
Tamat                             :        Julai 2010

Institusi                        :        Sekolah Menengah Kebangsaan Michael Smith
Bidang Pengajian      :        Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)
Kelulusan                     :        Lulus
Tamat                            :        Julai 2008

Institusi                        :        Sekolah Kebangsaan Harun MatDin
Bidang Pengajian      :        Unit Penilaian Sekolah Rendah (UPSR)
Kelulusan                     :        Darjah 6
Tamat                             :        Julai 2003

PENCAPAIAN PENDIDIKAN

2009-2010 – Asasi Teknologi Maklumat, Universiti Tenaga Nasional (CGPA 4.00)
2008              – Sijil Pelajaran Malaysia (16A)
2006              – Penilaian Menengah Rendah (10A 2B)
2003              – Unit Penilaian Menengah Rendah (8A 1B)

PENGLIBATAN KO-KURIKULUM

  • Pengerusi, Kelab Siber 2007-2008
  • Pengerusi, Kelab Buku Teks Sekolah 2007-2008
  • Pengerusi, Badan Pengawas Sekolah, 2008
  • Pengerusi, Kadet Remaja Sekolah 2007-2008
  • Pengerusi, Penolong Bendahari, Rumah Sukan 2008

KEMAHIRAN

  • Mahir bertutur dalam Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris
  • Kemahiran menggunakan applikasi komputer termasuk MS Office (MS Word, Excel dan Power Point)
  • Tahap penulisan (Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris) yang baik
  • Mempunyai Kelebihan Membina Web Berasaskan HTML
  • Kemahiran Membina Web Site Berasaskan PHP

Ini contoh resume lain yang simple.

Info Tambahan : Tips Lulus Temuduga

Semoga Lulus Temuduga Dengan Jayanya!

Bahagian 1 – Tips Temuduga SPA 1 – Peringkat Awal

Bahagian 2- Tips Temuduga SPA 2 – Peringkat Pertengahan

Bahagian 3- Tips Temuduga SPA 3- Peringat Akhir

Tips Lulus – Soalan dan Tips Lulus Temuduga SPA Separa Perubatan Berdasarkan Pengalaman Saya

Contoh ResumeContoh Resume Untuk Interview SPA8.

Juruteknologi Makmal Perubatan – Apa Itu Kerjaya Sebagai Juruteknologi Makmal Perubatan?

Jururawat / Jururawat MasyarakatSyarat Kemasukan Untuk Jururawat Dan Jururawat Masyarakat

Pegawai Farmasi Dan Pegawai PerubatanSyarat Kemasukan Untuk Penolong Pegawai Farmasi Dan Penolong Pegawai Perubatan

Juruteknologi Pergigian Dan Juru X-Ray – Syarat Kemasukan Untuk Juruteknologi Pergigian Dan Juru X-Ray

Post ini telah dibaca sebanyak 293306

65 thoughts on “Contoh Resume Untuk Interview SPA / Kerja

  1. fazzy

    emm….banyak ni je ke resume dier???
    perlu di tambah banyak lagi kemahiran????
    apakh isi yg penting yang perlu ada di dalam resume ini…
    sekian, terima kasih

    Reply
    1. kairol

      btol tuu..mmg contoh yg x lengkap….btlah lengkap selengkap2nya….tol x?? senang cket nak……………………………huhuhuhuhuhuhu..
      “kami budak baru belajar
      kalau salah tolong copy kan….”

      Reply
    2. khairilz Post author

      saya buat resume untuk budak lepas SPM yang nak interview untuk kursus diploma jadi tak perlu panjang2

      Reply
  2. Syed Faiz

    As salam Saaudara Mohamad Zulkhairil,

    Tahiniah! Perkongsian yang menarik dalam blog anda 🙂

    Mungkin boleh highlight pada:
    1. Ruangan gambar
    2. Objektif resume (misi dan visi untuk jawatan dimohon)
    3. Subjek penting dalam pengajian yang membantu jawatan dimohon
    4. Pengalaman kerja (industri training atau pengalaman kerja sebelum)
    5. Rujukan (reference) yang sesuai

    Selamat Maju Jaya 🙂

    Syed Faiz
    resumekerja.com

    Reply
  3. tetty notty

    salam..huu..ap2 pon..blog ne da byk da bg klu kt sy..ermm..sy da bt da resume..tp mcm xlngkap lak..ble da tgk blog ne..ad laa idea cket nk bt resume y g bgus..huuu….mekasaeh..huu…

    Reply
  4. lin

    borng mklmt tmbhn kn dh ada..bt pa buat resume..xwjib..sy ri 2 intrvw jm u19 xda pn bt resume pn pnemudga refer pd borg mklmt tmbhn..

    Reply
      1. lin

        btl..pas tebiu jm,sy kna pgl 4 tebiu staff nurse..jm faild but i got sn..krg ngah trening..^^ dh 2x sy tebiu jm,xpnh2 sy buat resume..gudlak 2 dos mok tebiu k..bln tok dh dpgl 4 tebiu jm..

        Reply
        1. MELAYU

          **********lin March 12, 2012 at 12:25 pm

          btl..pas tebiu jm,sy kna pgl 4 tebiu staff nurse..jm faild but i got sn..krg ngah trening..^^ dh 2x sy tebiu jm,xpnh2 sy buat resume..gudlak 2 dos mok tebiu k..bln tok dh dpgl 4 tebiu jm..*********

          ENTAH APA YANG KAMU TAIP KAN ITU?…CUBALAH TAIP DENGAN EJAAN YANG BETUL…ROSAK TATABAHASA…

          Reply
  5. Pingback: Tips Lulus Temuduga SPA Separa Perubatan

  6. Pingback: Juruteknologi Makmal Perubatan

  7. Pingback: Tips Temuduga SPA 1 – Peringkat Awal

  8. Pingback: Tips Temuduga SPA 2 – Peringkat Pertengahan

  9. Pingback: Tips Temuduga SPA 3 – Peringkat Akhir

  10. putera zaidi

    kebanyakkan zaman sekarang ni main org dalam.sy ade 1 member ni mak die keje LHDN.anak die nk minx keje senang je dapat dalam bidang IT. lepas tu anak die dh bosan pegi minx keje kt tempat lain iaitu bank rakyat org dalam gk gune. bkan calang2 org nk masuk.sepatutnye contract dulu kalau dh masuk.yg member sy ni terus perm.resume x leh pkai dah,cukup syarat kalau bwat je,kalo dpt tu lucky anda la 🙂

    p/s : sekadar kongsi bersama anda 🙂

    Reply
  11. Pingback: Kelebihan Kerja Kerajaan @ Penjawat Awam

  12. Pingback: Tips Temuduga SPA 3 – Peringkat Akhir

  13. Pingback: Tips Lulus Temuduga SPA Separa Perubatan

  14. Kuyang Lofa

    pe ni , de yg kta resume dlm english de yg kate dlm malay , ne 1 btul ni ??? pning da la , da uh de yg kte frmat resume da len , pe ke bende ni , huhuhu

    Reply
  15. aduka

    Anda dikehendaki membawa ‘resume’ bergambar yang ringkas dan padat mengandungi maklumat berikut:
    a. Nama;
    b. Nombor Kad Pengenalan;
    c. Sumbangan; dan
    d. Kebolehan istimewa
    spa nk supo ni lah

    Reply
  16. mely

    Saya ada trima tawaran tmuduga 18 feb bulan ni utk post latihan pembantt pembedahan pegigian.
    Ari tu masa tmuduga ,phak tmuduga tauk saya ada diploma.adakah ni akan buat meke tak ambil saya nanti memandangkn post yg saya mahu cuma pergkt spm ja?takt saya tgu keptsn tmuduga ni.takt xkena.
    Saya bharap sangat dah ni

    Reply
    1. Johan

      mely ? Awak dapat tak spa8 tuu ? Saya sama seperti awak jga pembantu pembedhan pergigian .. Bole tak hntar kan kat email sya contoh resume awak ? Pless ? Sya kesuntukan masa , lusa sya dah interview :'(

      Reply
    2. angel

      hai mely..sy pun dpt interview pembantu pembedahan pergigian..boleh share tak apa yg akan bakal ditanya nanti..next month sy ada interview..pleaseee 🙂

      Reply
  17. nnhsh

    saya apply spa guna degree, diploma dgn spm..saya dpt pgilan utk pembantu tadbir (spm)…saya nk tahu adakah penemuduga tahu bhwa saya ada diploma dan degree??? sapa tau tlg jawab soalan sy k

    Reply
  18. nnhsh

    saya apply spa guna degree, diploma dgn spm..saya dpt pgilan utk pembantu tadbir (spm)…saya nk tahu adakah penemuduga tahu bhwa saya ada diploma dan degree??? sapa tau tlg jawab soalan sy k..please!

    Reply
  19. ايفون مطلي ذهب

    They are extremely efficient that they eat a wooden crate overnight.
    The Asian Tiger Mosquito is usual in Pennsylvania during the summer months and can often be found feeding at the begining of morning or late afternoon hours.
    Spray surfaces that you have seen ants many times throughout the day.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *