Audi R8 My Dream Car

Aku sangat-sangat yakin yang kereta lamborghini gallardo adalah kereta kegilaan ramai di Malaysia, kereta ini dijual dengan harga RM1.3 Juta dan NAZA motor adalah antara penjual kereta mewah ini. Tetapi kereta idaman aku ialah Audi R8 V10 Engine. Specs kereta ini seperti di bawah

Specifications

Vehicle Type: – production car, with two doors
Configuration: -Mid Engine/ AWD
Engine: – V10
Torque: – 391 lb-ft@ 6500 rpm
Horsepower: -525 bhp @ 8000 rpm
Transmission: – 6-speed sequential
0-60 mph: – 3.8 secs
Top speed: – 315 KM sejam (wow!)

Harga Audi R8 ialah RM1,379,190.00, Road Tax pula RM12,048.00 jadi total harga untuk memiliki kereta Audi R8 di Malaysia ialah RM 1,388,888.00!

Harganya sangat mahal kan, sebenarnya tak de la mahal sangat tapi oleh kerana cukai yang tersangat mahal oleh kerajaan jadi amik ko harga asal kereta naik hingga 300% dari harga asal!

Kali ni aku nak share kereta idaman aku, kereta ni memang sangat sport dan hanya 2 tempat duduk dan wakil penjual kereta ini di malaysia ialah NAZA Motor Trading Sdn Bhd. Nak order, klik sini

Jom tengok gambar Audi R8 ni

Gambar Pandangan Tepi Hadapan Audi R8

Gambar Belakang Audi R8

Gambar Pandangan Hadapan Audi R8

Gambar Dashboard kereta ni

Aku suka warna putih sebenarnya 😉

okey dah! stop dreaming dan mula kerja untuk dapat duit dan beli Audi R8 ni atau keluar cari anak jutawan lepas tu mengorat sampai dapat dan suruh bapak dia beli kereta ni..hehe

Post ini telah dibaca sebanyak 18796

7 Comments

  1. huhu.. Tumpang lalu… Maaf ya.. Kalo Khairilz inginkan kereta ni.. Kene la usaha lebih ckit.. InsyaALLAH.. Tp ALLAH temukan saya dengan blog ni untuk mengajak sesape yg berminat untuk mengejar mimpi masing-masing.. Jgn malu jangan segan… Berminat hubungi saya di email.. Galaxyaura@gmail.com.. Sesama kite usaha..

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*