Jom berexperiment!


Gambar diambil pada 18th January, 2011

Jom ber "experiment"! Gambar kat atas gambar aku kat makmal tengah praktikal guna pipet. Mula2 tu sakit hati juga bila nak dapatkan reading yang accurate. Tapi akhirnya berjaya memahirkan diri,haha.

Yang best dekat sini,radas tak kongsi ramai2. Sorang satu.Wow! Mikroskop pun sorang satu,masa sekolah dulu memang tak merasa la sorang satu.

Subjek memang biologi dan kimia je tapi tahap susah gila. Boleh pecah kepala aku, bila fikir2 balik menyesal aku tak tumpu kelas masa sekolah dulu terutamanya kelas kimia. Dahla asyik ponteng pastu markah tak payah cakap memang cukup2 makan je nak lulus. Sekarang kena belajar balik pasal asid,alkali, periodic table, pH, dan macam2 lagi.

Belajar memang banyak menghafal tapi okeyla sebab aku bukan otak math, lemah gila math dari dulu lagi.

Sabtu ni ada amali experiment,harap2 boleh buat la..Kalau study kat ipta atau ipts xpela,kalau ada test just baca buku je untuk prepare tapi kalau melibatkan experiment makmal memang berharap je la.

Setakat ni je la ye?Penat menaip phone. Nanti aku update lagi.

Post ini telah dibaca sebanyak 5932

11 Comments

  1. salam..mula2 mmg sush nk kawal pipet guna tangan…nanti dh lama akan biasa jgk…tahniah dpt kos nie..kos ni mmg best..he33..

  2. yup…nanti awk bermain plak dgn darah…urin n feses…yg tue bru best..hehehe…gud luck…tahniah dpt msk sem 2… 🙂

  3. hye, nnt leh la tlg ajar adik saya..dia akn lapor diri julai 2011 ni,jadi junior awk la kan….hehe…jgn bg dier nakal2 kat sana..hehe 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*