Siapakah Najwa Latif?

Kalau korang selalu usya youtube, memang dah banyak sangat awek bersama gitarnya menyanyi dan publish di Youtube. Aku tak tahu kenapa dorang buat macam tu, mungkin sebab nak cari populariti dan seterusnya memikat studio rakaman untuk mengambil dorang jadi artis.

Sekejap cikgu yang suka mimic tu, lepas tu najwa latif..

Sape Najwa Latif?

Salinan dari blog Najwa Latif

Imratul Najwa bte Abdul Latif. Saya mungkin dikenali sebagai najwalatif atau wawa atau najwa dikalangan anda semua 🙂 Saya bersekolah di Temenggong Ibrahim Girl School, Batu Pahat. Saya berumur 16 tahun. Hobi saya adalah bernyanyi-nyanyian.”

Biodata Profil Najwa Latif
Nama Penuh: Imratul Najwa Binti Abdul Latif
Tarikh Lahir: 23rd May 1995
Tempat Lahir: Batu Pahat, Johor
Status: Pelajar Sekolah SMK(P) Temenggong Ibrahim Batu Pahat Johor.
Laman Sosial:
Blog: www.najwalatifs.blogspot.com
Facebook Fanpages: najwalatif
Twitter: @njwalatif
YouTube: www.youtube.com/najwa595

Nak Contact @ Berinteraksi Dengan Najwa Latif?

FACEBOOK FAN PAGE: https://www.facebook.com/najwalatifs

TWITTER: https://twitter.com/#!/NjwaLatif

YOUTUBE: http://www.youtube.com/najwa595

FORMSPRING: http://www.formspring.me/najwalatif

BLOG: http://www.najwalatifs.blogspot.com/

Nyanyian dia sedap juga terutama lagu ciptaan dia sendiri iaitu carta hati. Kakak dia pula nama syafiqa latif yang study di Uitm Shah Alam. Pendapat aku la, lagu carta hati tu salah maksud sikit, carta maksudnya satu senarai maksudnya dalam lagu tu menunjukkan penyanyinya playgirl la sebab ada senarai lelaki dalam hatinya. just my 2 cents!

Chorus dalam lagu Carta hati ciptaanya

“lalu cinta kita bermula,dari mata turun ke jiwa, dari teman menjadi cinta dan berjanji untuk setia, sehidup dan semati kita menjanjikan bahagia untuk kt berdua selamanya…”

Enjoy lagu ni

Post ini telah dibaca sebanyak 181836

192 Comments

  1. blah..la…mcm sdp sngt suara dia tuh..bca quran lgi bgs..dpt phala..klau nyanyi..bertmbh dosa lgi adlh…!!!

        • weyy , biar la die nak mnyanyi .. yang dengki sangat tuh apsal ? dye dapat dose nyanyi .. ko dapat dose ap ? mengutuk ? lagi terukk la …..!!!!!!!!!!!!! mirror yourself before judge somebody … kaw tanggung dose dye ke hah ? takk kann ? so .. diam sudaa ..

          • bkn dengki..tp klu dia nyanyi..sume org dpt dosa..yg laki dpt dosa dgr aurat pompuan..ug pompuan lak xpndi2 nk tgur dak kecik tu dr wat dosa sia2 je lar..nme je org Islam tp ble org tgur ke arah kebaikn bkn nk dgr.,.slhkn org len lak..t kt sna t Allah tnye ko dh wat amar makruf nahi mungkar x?ap ko nk jwb time tu..

    • ko nk kata org ,,ko tu baca alquran ke?nyanyi x dosa pn ,,cuma ada titik2 yg buat berdosa ,, ko ckp mcm ko ni pndai ,,tp bodoh jugak ..cermin diri dlu sebelum kata kt org ,,JGN NAK CAKAP PANDAI SANGAT ..

      • klu org baik je yg nk tgur org len wat baik..smpi kiamat ar xde kebaikn dlm dunia ni..ko tu yg kne ubah balik persepsi dlm diri ko..nyanyi mmg xdosa..tp bla seorg pompuan tu mngalunkn sore dia n mnyayi tu dh kira dosa ko tau..t ko kne blaja dlu o g tgk hukum2 dlm internet byk kowt..ko tu yg brlgk pndi siap wat huruf bsar g..len kali bla org ajk kebaikn..dgr ni x asyk nk bgkang je..ble diri tu nk maju

  2. hrp jer pki tdng….pas 2 bngga2 kn sngt lgu tuh..klau korang nk ckp aq dengki ker ap ker aq x kish..dn klau korang nk ckp nape aq nih mrh kat dia sorang jer….tuh lgilh korang x yah ckp..sbb aq dh bnyk dh bgi komen kat artis2 lain..so klau korang ttp nk bela dia jgk..its ok..cause i dont care…sowy klau trasa…

      • excuse me “do i care” kau pike kau suare sedap sangat ke hello weyy dye wat dosa pe weyhh x kan perempuan pakai tudung x bole nyanyi waheeda to menaynyi x de pe pon yg ko nak hentam najwa sangat ni asal weyy sumpah sakai tahu lah suare kau mcm katak x sedap pas2 nak comment org carmin ar diri dulu weyy sedar ar siked diri kau uwh

        • x nk tego ke perempuan yg bernasyid???sama je kan kalau seorg perempuan nyanyi lagu biase,dgn seorg perempuan yg nasyid..dah tu minat die nk wat cam ne..bukan ko yg tanggung dosa die….

          • dalam islam ada cara utk berhibur.. xsalah pun nak bernyayi.. tp kne ada syarat2nya..sal dosa 2 sy nak kupas skit la, klu seseorng itu blh mmbawa pada kerosakan,xsalah kita tegur.. klu kita xtegur,kita pun berdosa..

          • wey org yg dgr dia nyanyi tu tggung dosa ko tau…adoyaii ni sorg g manusia yg xtahu hukum pstu men sedap tgn je nk komen tang dosa..ko kne kaji dulu pe yg ko nk komen..t ko kne soal dpn Allah kt sna bru time tu ko mnggeletar

          • salam. Kenapa cikgu mengajar dan mendidik… yang nak bodoh n jahatpun bukan cikgu tapi murid..tegur menegur amalan yang subur dan belajar meraikan perbedaan pendapat.

    • mmg r pe yg do i care ni btoi…mmg r kite tgk die mnyayi..tp ko nmpk x die smbhyg ke x??ko nmpk x die mngaji ke x?/ko x dok gak rumah die…jgn r nk tgur dgn care mcm ni…

      • adoyai..klu smbhyng dia btul..akhlak dia akn trjge..mne mgkin dia nk dedahkn aurat (suara yg dilunakkan) dia dpn lelaki ajnabi..hurm do i care tgur tu coz nk generate some idea from every muslim here

    • ala sebananye kau tu jeles an sbb sore bdk ni sedap pastu sore kau tasedap n taleh jd penyanyi cam die. simpan je la kejelesan kau dalam ati tu, banyakkan mengaji bace quran bia tuhan bagi kau rahmat dan membuangkan segala kedengkian dlm ati tu.dari segi kau menegur, cara bahase tu org da tau kau ni jenis camne. takde la alim mane pon, tah2 bace quran pon tapenah. yerla, camtu ke orang yg alim tutup aurat, bace quran mengeluarkan kate2. penuh dengan kekejian. quran tak aja camtu kan hoho

    • ko x pyh sembang pndai kt sni “do i care” ..!!! adk2 pmpn ko melalak tu ada ko bising ,,sebelum hang nk ckp kt org ,,cermin diri sndr dlu la der ,.

      • wey klu pompuan nyanyi dpn muhrim dia x berdosa nme nya..klu dpn laki bkn muhrim bru berdosa..hish bkn td suh g tgk hukum ke dulu sblum komen..adoyai..cbe lar komen bnda yg berilmu ckit..jgn dok men hentam je

  3. btul jgk ckp do i care tuh…nape kita kna bngga sngt ngan lgu2 nih eyh…??mmnglh kita nyanyi tuh buat kita rsa tnng tpi..aq rsa aq dngr orng ngaji..lgilh tnng…erm…

    • Betul cakap korang tu…lg bagoss mengaji dari mengaji..
      Tapii…eh ade tapi pulak…hehe…nak berdakwah, kena ade hikmah,bukan membuta tuli je..dari org tu mengaji kadang2,terus tak mengaji langsung..sebab?sebab kita main sodok2 je cakap…ni pendapat aku je broo..peace yooo…no simpan2 dalam hati k. Sedap suare budak najwa ni! ASSALAMUALAIKUM!

      • biar la dengan cara diorang..aq x bela pun y mane2..aper yg penting gunakanlah AKAL yang kita ader..menilai la mne y baik or yang buruk..lau rase kita x mampu nk ikut n x layk jangan di ikut..buat la cre kita..biak buruk n dosa pahala semuanyer dinilai oleh allah…bwak bersabar yerrr????? terima laa aper y kita ader……1 MALAYSIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • xkisah nk ckp pasal mngaji ,,tp ko ada dgr ke org ngaji “herm” ??? sllu ko dgr ?? or buka YOUTUBE search lagu ROCK je lebih ??

  4. aku kagum dgn saudara yg sorang tu. mungkin hasil daripada komen dan kritikan yg diberikan oleh beliau, pasti ahli keluarganya, emak, adik-beradik perempuannya semuanya menutup aurat dengan betul, tidak mendengar muzik yang melalaikan, tidak melihat cerita yang mendedahkan aurat, dan pandai menjaga tutur kata. syabas kepada beliau kerana susah nak cari manusia yg sempurna atas muka bumi ni, tambah pula di dunia akhir zaman. cuma ada sedikit kehairanan, macamana dia boleh tersesat masuk kat sini, kerana katanya minat kepada perkara yg mulia seperti mengaji, mungkin tersesat masuk kot!

  5. do i care;woi2 ko ngat ko bgos sngat ke pe…cte lbh xpyh la,klau ko brand ko nynyi la cam dia,ltk je dalam u tube ni…ap pon xbleh la ko ni….tgk dri 2 dlu,bru bleh komen pasal org lain…

  6. Looza

    Apa yang do i care cakp tu betul sahaja. yang ko nk bankang-bankang asal? ko sokong ke perkara macam ni? Benda mcm ni boleh ke dalam agama kita? Kau ingin menghalalkan apa yang haram?

    Do i care, niat dia mngkin betul . Menegur. tetapi mungkin cara dia salah. Jadi tidak bolehla menghukum dia macam itu sahaja. Cuma mungkin dia perlu mengubah cara dia untuk memberi kritikan dan komen.

    Itu sahaja. Wallahua’lam

  7. Sorry…u talk about mengaji dan dakwah dgn bahasa yg mcm tu??.. so u solat slama ini amik wuduk tak? or tak pernah solat? Astaghfirullah. kita melayu terkenal dgn budi bahasa yg tinggi..so where do u come from?..dr u nk sibuk mngkritik baik fikir utk merubah diri sendiri dan keluarga sesama Islam.. Ingat.one basic thing..tuhan tak pandang manusia yg bersolat sahaja..Dia maha adil dan memandang smua hambaNya..dan sentiasa beri peluang tak putus2. so once again..who r u to judge? Pity u..u better go n seek for Allah’s guidance. nobody’s perfect. Sorry eh..i pon cuma nk nasihat. jgn nk trasa pedih sgt kalau anda bukan mcm tu.TQ

    • pardon??did u believe me dat not all malay is Islam..most of malay r in Islam but did not do what Islam ask..same goes 2 u (jgn terasa pedih klu anda bkn mcm tu)..ya absolutely Allah are always concern abot how u perform the solah..if u want to perform the solah u have to take wudhu’..no wonder if u do not know the step of this bcoz u r not always perform the solah(jgn terasa pedih klu anda bkn mcm tu)..
      yes “do i care” is nobody but he was a muslim dat follow Islam rule whch is amar makruf nahi mgkar..pity u too coz make Islam difficult in other people perception..maaf eh saya pon cume nk nasihat..dont take any offense if u r not like dat..TIME KASIH

  8. Najwa relax je, korang yg menggelabah tak ingat.. she’s only 16 kot.. dgn budak2 pun nak berkira. haish.. ape pun xbley!~ guys… semuanya telah disusun dan diatur untuk dia… Biarlah dia.. Islam pun tak halang dia untuk memajukan diri.. macam mana haluan dia nanti biarlah dia yang tentukan.. lagipun dia masih ada parents, siblings yang boleh guide dia.. u all pun tak salah nak menegur, tapi bahasa yang digunakan tu janganlah kasar sangat.. remember, she’s only 16.. insyaAllah, dia tahu mana yang baik dan buruk untuk diri dia.. 🙂

    • shes only 16?..derr..sembahyang tu start umo 7 thun derr?..bleh pula kire mcm tu yer..kiter hambe seharaya nih,kne la ngatkan hambe2 yng len,jgn lawan Allah..kamu nak liberalkan ape yng salah..heii..ummat..

      • alahai… she’s only 16 tu maksudnya umur dia baru 16 tahun kalau nak di comparekan dengan umur kakak2/abang2 yang menegur dia SECARA KASAR tu.. Bukan ke KAKAK2/ABANG2 yang menegur SECARA KASAR tu sepatutnya lebih matang dan beradab dalam berbicara? nak menegur? atau nak mengingatkan dia?? boleh, boleh, takde masalah pun dan tiada siapa yang nak melarang… Saudara pun ingin menegurnya a.k.a mengingatkan dia bukan? sila…sila… tapi BIARLAH DENGAN CARA YANG BAIK BUKANNYA BERTEMPIK TAK TENTU PASAL (statement ini ditujukan pada mereka-mereka yang suka bertempik sebelum berfikir, bukannya untuk saudara, sebab saya yakin saudara seorang yang berilmu dalam berbicara)… So pada mereka-mereka yang suka bertempik, silalah betulkan mana yang tak betul dulu sebelum pointing jari.. saya takde pun nak cakap pasal umor bape tahun kena sembahyang atau apa.. siapalah kita nak bercakap tentang soal hukum hakam ni sedangkan diri pun tak sempurna? betulkan akidah kita dulu sebelum bercakap… i didnt meant directly, no offences.. sekali lagi saya tegaskan, menegur boleh tapi biarlah dengan cara dan bahasa yang sopan derr.. 🙂

  9. nk brhibur blh..tpi ad btas nye..jgn nk salah kn org jew..cube tgk diri sndiri dlu bru tgk org..klow gaji tpi xikhlas wt ap kn..??hehe k la wasalam

  10. assalamualaikum,

    wei klu nk dakwah tuh bia la betempat dan berbahasa.. klu ko nk berdakwah.. tp bahase keras semacam jek xpayah la wei.. ni lah tuhan nk tunjuk kat kite sume.. ade usaha ada kejayaan.. klu stakat cakap jek lebeh.. tp just duduk jek.. xpayah la wei.. nk jadik pendakwah usaha lebeh sikit.. tiap2 hari pi masjid.. jgn ngadap youtube tgk si najwa ni nyanyi jek.. same jek ko ngan die.. ko lalai tgk die nyanyi dosa jugak.. ape da ..

    tu jek.. sekian,

    assalamualaikum

    • hah ni sorg lg..isk2 klu sume org duduk kt msjid..tp yg korg sume ni..spe nk bg pesanan sdgkn korg sume ni nk dtg msjid pun susah..t xpsl2 sume org kt msjid tu kne soal coz x bg pesanan kt korg…tp ni lah manusia akhir zaman…ble ckp suh wat baik..kita lak yg kne..ni usaha nye..klu nk ckp dgn org2 yg minda yg korg ni..org2 baik cm diorg tu kne trun pdg tgk ap yg korg sllu wat..haish pelik tull

  11. MASING2 KENE SNTIASA PERBAIKI DIRI SBAB KITA LEMAH,BYK ILMU ALLAH YG KITA XTAU DAN KENE CARI, SO PENUHI MASA KAT DUNIA NI DGN USAHA ATAS AGAMA ALLAH, NTI KT NK JMPA DIA 1 HR NTI N SNYUM DGN DIA……TNG2 KN JIWA FOR U ALL

  12. alah apa lah sgt stkat nyanyi suke2 gini..aku suke dak najwa ni…tu anugerah utk die..ce pilih mn lg bgs..tgk video xxx atau tgk video cam gini yg bley skit lah hiburkan hati n hilangkan stress..hah ce pilih..ce pilih?hidup kite nie kene seimbang….pikir2 dan slmat beramal….

  13. Apalah office mate aku nieh hari2 bukak lagu muka buku si najwa yang nyanyi tak ada stail nie nyanyi mcm membaca je aduh rimas aku. lain la ada tone mcm ella ker, celine dion ker, bjork ke, sarah brigtman ke. apsal la ada suara si najwa ni yang mengacau pada bulan puasa nieh..

  14. no comments la…name korg pelik2 la..
    ade yg ‘aku x kesah’
    ade plak ‘aku lgi x kesah’
    ‘mangkuk hayun’ laa..
    ……
    skian saja komen saye yerk..peace no war 😉

  15. bg aq biala….kalo kate nyanyi tu slah,xde ar raihan tu wt album…tol x…. ikt je pndgn msg2…tk prlu hntam sape2 pon…tpok dade tnye slera, bkn tnye nfsu dan akal yg x b’akal tu.ini bkat najwalatif kn…msg2 de bkat t’sndri….dye brani nk publish lgu2 tu dlm care dye n tk sshkn spe2 pon… so aq salute kt dye..aptb…

  16. dik,sore hang da ok…pitch pown ok..tp aq rasa hang lebih bek fokus kt stdy..da berjaya nt hang wat la lagu mana yang hang nak, tkde mslh…la ni, hang g blaja dlu…smpn dlu hang nyer bakat ny…pas hang da graduate pape, hang nyanyi la puas2..aq skng hang..assalamualaikum..

  17. x baek do i cfre!, ko nk ckp org nyanyi x bagus, tp kau 2 dh bace al-quran berpuluh puluh kali khatam ke? xkan,! so mulut 2 x payah nk celupar!! lagi pon lagu die dh mnjadi kegilaan rmai! alaaa, ckp jerlah yg ko jeles kn, :p i hope you all enjoy my message! 😉

  18. skrg ni dh ad petanda dunia nk kiamat
    baek ko wt lgu tntang agama ke bru dpt phala
    ni x wt lgu facebook ape pon x boleh …… !!!!!

  19. pempuan sebenarnya takleh nyanyi… suara kan aurat.. betul gak kate do i care tu.. tapi dalam mase yang same,berhikmah la dalam menegur… sedangkan nabi menegur ngan cara yang baik… jangan kite terus hentam orang tanpa jaga hati orang lain.. diri sendiri ni kadang2 de yang tak betulnya… so,tak yah la cakap tentang dosa pahala…tegur n hentam orang ngn cara yang camni pun da jelas2 dosa…why not cakap elok2…

  20. Najwa latif best suare dia..lbih bgus klaw dia gnakan kbolehan yng diberikan oleh ALLAH dgr buat lagu dakwah..ikutlah nk wat cara lagu cmne pon..aslkan berdakwah :))

  21. yap, suara dia mmg best. mcm suara lenka (maksud aku unik dia lah). bhibur bleh tp ada batasnya. suara aurat wanita? opsss itu kena tgk fatwa beb. Apapun jgn halalkan yg haram & jgn haramkan yg halal. Mcm kes perempuan baca quran dlm tilawah…. Gud luck to najwa. guna anugerah sebaiknya…. bon voyage!!!

  22. hey do i care , wht’s wrong with you bie sayang ? kau cuba nak berdakwah ke ape sekarang ni ? sebab sumpah aku tak paham dengan cara kau yg menggelabah tuh . pls jgn bajet tahu bole tak ? get a mirror of yourself . org yg menyanyi, tak semestinya meninggalkan suruhan agama. kau tahu ke apa yg najwa ni buat kt rumah ? kau tahu ke apa aktiviti dia ? even kalau dia mengaji pun , kau tau ke ? jgn nak suka2 judge org . tgk laa diri sendiri dulu, kau sembahyang cukup ke ? n yg penting KAU MENGAJI KE ? nak tegur org pun bia laa kena dgn cara . nampak sgt kau ni mmg jenis yg TAK BERADAB, pfftt..

    • kau pon kecoh gak, dah memang terang2 dosa. ai, nak kene jadi baik baru boleh suruh orang buat arah kebaikan, kalu kau pelacur maknanya kau tak boleh hindar anak kau dari melacur??? mungkin cara aku kasar, tapi tak bermakna aku berniat buruk. dah, sambung melacur tu

  23. Assalamualaikum. Ape nie gaduh2…???
    to DO I CARE : Apa mslah awak nie?? nape ?? ape mslahnyer.. ??? tk payah tego orng??? ape yg tk puas hti sgt…
    kire okay la dy pakai tudung…. slah ke kalo nk bangga lagu ciptaan sndiri ?? kalo sy lah.. slalunyer mmg sy bngga kalo dpt bwt lagu sndiri , PUAS tahu tk ?? lg men gitar.. jagn men nk mengkritik je…. Tengok diri dulu.. paham ???? jangan dok dengki kt orng je kje…

    • saya sokong,,tapi kenapa korang [erlu gadoh2 ha??do i care?? tak salah pon kan kalaw die minat bidang nyanyian..ape susah??
      hey da lar tuh..

  24. x yah ckp byk2….pengetahuan am…
    “korg tau x, sekali kte petik gitar, akan melahirkan seekor anak syaitan….satu lagu, ntah dah bape byk petik…jgn lah kte menambah2 bilangan syaitan kat dunia ni….nauzubillah…”
    jadi fikir2 kan lah…slamat beramal…:)

  25. assalamualaikum,tak perlukan berbalah pnjang2..dalam islam tak salah untur berhibur,tetapi ada jenis hiburannya..tak salah nak menyanyi,tapi awas lirik nyanyianya boleh membawa pada syirik kecil.. Do I Care: cara awak tegur tak kene caranya,kita nak tegur org lain kne ade cara..n wat yg lain hukum yg sedia ada jgnlah kita jadikan gurauan.. islam itu mudah,jgnlah kita yg susahkan..

  26. urm……………..npew ek owg skng ne ske jga tepikan owg………………????look 4 u face k.xde cermin.????gne air jernih hehe…Smile always n happy anytime

  27. bace2 komen dari ats smpai bwh..teringn plak nk komen jgak..ok..sape yg ckp sume mnde haram,sore 2 aurat,suh ngaji,n yg swaktu dgnnye..mmg aq skong..mmg bgus ape yg korang2 ckp kan 2..tp kan..realiti manusia zmn skrang..ade owg yg bleh wat smthing luar biasa..mula lah cri ksalhn owg tu walaupun sekecil zarah sklipun..cri ape yg x kne dgn owg 2..timbul hasad dengki..ckp sume psl halal hram..nk mngur x slah..tp ade cra..tgur bek2 n face on face..bkan dlm pblic..mcm nk tnjuk slah die kat sume owg..ingt stu jela..korang2 tgur cm2..ckp pcl kslhan dye..ade x korang pk skjap..time kowg wat slah..ade kowg tgur dri kowg x?renungkan ape yg kowg da wat?dlm dnia..xde spe pun yg sempurna..sume wat slah..scra sdar atau x..ni xdela memhak kpda ssiape..juz nk bg pndpt..bce sume komen2 ni..ce nk glak ade..sedih pun ade..byk sgt komen yg rce nyer lbey mencri kslahn dri mngur..lau kslhan yg korang ckp kn ni la..rce nyer mmg da lme sgt da jd..brlrutan smpi skang..rmi yg da wat..p komen juz hentam dia sowang???somthng not right..right???owh..n..juz imagine klau najwa 2 ank korang,adik korang or owg yg ko syg..agk2 la..ade kowg nk tgur cm2??atau skong dye??renung2 kan la..

    • WAALAIKUMSALAM…….
      BTUL 2…..(gua blakng lu bro………..)
      zaman skrg mcm 2la…………..
      xdak kje kot nk dgki2 kt org……..
      jg dri sndri sm…..
      dri sndri pn byk silp…….. (aku pn sm)
      ckp la sx kt tgur org……..
      jgn sampai xdak sp nk tgur kita suatu ari nt…….(time kt salah)

  28. tak perlulah nak menunding jari pada sapa2..kehidupan kita ada paksinya..sesama kita bertelagah, bukan ditujakan pada sapa2,utk peringatan diri sendiri juga.. pahamilah agama secara lebih detail.. syariat islam bukan utk menghukum,tp utk membatasi apa yg boley dan yg xboleh.. sebelum nak tunding jari kita kne kaji la dlu sesuatu,jgn berkata menggunakan hawa nafsu semata2…

  29. i think this girl is so talented… why dont we just help her and give her the opportunity to give more variation in our musics industry…… well done najwa,, i adore u….

  30. salam,
    Najwa latif anak pada Pn zarina cikgu kat parit bilal batu pahat. ke? TAHNIAH pada Pn Zarina.Saya kawan Pn Zarina masa sekolah dulu.Tq

  31. do i care::knapa kalo nyanyi jak trus dpat dosa ka,,,abis kau 2 . ..sdar ba diri 2…ndak pa kalo sudah smpurna btul….hairan btul la…kau suruh baca quran,,, kau 2???? reti ka baca quran…sdar la diri 2 . ..

  32. Najwa Latiff, while i’m also like you stil in School Cage. I’m proud of you because you lebih berani dari semua yang kutuk you. Dia orang apa tahu ? Haters lah tuh sayang.Btw, Keep it up . And haters, don’t judge the book by its cover.#Macam lah engkau tu tak pernah nyanyi walau dalam toilet pun kan . Apa lah malang nak komen orang -,-

  33. korang tu sebok nak komen orang kan.macam korang semua bagus sangat je kan..kutuk wawa pasal tak tau dosa lah.cermin dulu sebelum nak kutuk orang tu..dia dah katakan hobi dia menyanyi..speaking B.I konon..B.M pun tak tentu tentu lulus sebok speaking B.I ..lain kali nak kutuk orang cermin dulu ya..nak nombor najwa latif

  34. okee bha dia nyanyi , sory speak sabah . ikut suka hati nya lha bha kalau mau nyanyi . yg dii sibuk kan apa hal ? vote najwa !

  35. Saudara/adik

    Lagu dia best, tapi malangnya terjemahannya tidak tepat, Mukabuku = book face, Bukuwajah = facebook.

    Belajar Bhasa Inggris sikit
    Kalau Red Car orang panggil kereta merah, bukan Merah Kereta ye, betul tak?

  36. banyaknyer komen yang xenak dibaca.. Saya layan je najwa nyer lagu ni. BTW kalau somebody yg betul2 la dikatakan “baik” xdenye nak masuk blog ni kutuk2.. baik la diorg tutup PC and buat benda baik yg diorg katakan tu.. sekian

  37. ASSALAMMUALAIKUM……….?
    BL KTA TGUR MANUSIA YG SILAP……… xksh la salah ape pn…….
    cukup la dia nk ambik ksh ker tidak……….
    xpyh nk byak2 buat dosa kata kt org 2 lak. bkn dia yg dpat kita plak yg dpat nt…………..
    kita ambik yg mn tgjwb kt sudah la…………..
    njwa muda g suatu ari nt dia leh pkir gak mn baik mn buruk…………
    korg duk kta kt dia dpat apa?……………….
    cukp la mgata org………..

  38. jgn la kta najwa cam tu…klaw dy nk nyanyi pn..bkn dy menjerit kat telinga ko…pada2 la…Allah S.W.T x suroh kita bermusuhan…klaw ko x suka tgok dy nyanyi or x suka tgok muka dy…bolayan je la…baik ko istighfar byk2..dr ko mgata dy…ye…

  39. ala bia lh die nk nyanyi pun bkn nye xie kacau kamu semua,kalau xnk dgr xyh lh dgr die xpksa pun sbb rmai lg yg nk dgr lgu die hehehe

  40. ‘do i care’ …i sokong u…
    muke najwa dalm video klip carta hati die wat mke comel… pdhal mke mnx kaki ak… aq nie stu sek nam die.. aq tw sgt pangai die.
    die wat pengakuan yg suare die mcm yuna n justine bieber fever…
    x sme lgsg la siaL LA TUIHHHHHH….xpyh nx bela3 najwa sgt lah kn…
    bajet3 selekeh…..lgu carta hti diew xad mksd lgsg..BODOHHHHH JEW…

    • ‘budak bangsat’ i sokong sangat u…. i xmnt nan diew tou…
      ad kew ptt owg ckp mke i nie srupe najwa? eeeeeuuuuuukkkk..
      sorry bnyk,,ta sme lngsng lh siall,,btw ak lg comey..pekkk,hhhaa,,,
      lgu cnta mke buku diew too.. borink dohhhhh..hurmmmm..

      • terima kasihhh banyak2….
        mke u mcm die.. memg xarhhhh… bek u wat pembdahan plastik
        …. untuk ubah wajh…. hahhahahha… betol3(ayt ipin)
        lgu cnta mke buku,iloveyou,carta hati,sahabat,kosong, sumph borink… mcm nie jd kebanggaan MALAYSIA… xpatot2

  41. first2 memg la mnt kt diew … tp bile tgok mkew die kt sek n yt, sumph bajet comel jew…. nk dikatekn 1family i blacklist diew…

  42. oooo…yekerw,,u same sek nan dye?grrr,smph,,msti menymph glerr kan?hurmmm,,klo i jady u,,i da sabotaj dye kad kola,,.4 pmint njwa,,ta pyh nak kutuk yuna sngt lh kann,,arts kebanggaan ko nie yg th papew..cn bodo jerw,,dh la gigi tak ad kad tepi..hahahah,,sedihhh,asl fmly u blcklist dye..btw fmly i pon ,.,btw fmly i nie owg seni..

    • a.ah i 1 sek nm die.. memg mymph… i buln dpn pndh sek smte2 xnk tngk mkew diew…
      ermmmm.. family i ckp yg diew cri publisity murahan…
      oyeke family u owg seni..btw family i pon sme ..btw i pont pndai men gtar smbl nyanyi tp xlh bjet2 cm die…

  43. Najwa so cute larh …
    Aqu mmng minat gileR kat awak smua lagu2 awak best larh paling aqu minat lagu awak untuk dia dgn sleeq lagi 2 …
    Yg lain 2 nak komen ttg najwa ke atau pun nak jadi ustaz klu nak jadi ustaz bkn kat sini kat tmpt nya kat tmpt pemilihan imam mudah kita kan masih ada musim ke2 apa larh pe larh sial larh puikk..

  44. assalamualaikum.. Emm nma sya rosli, umr 18 thun. tggl d semporna sabah. Kpg ladang ringlet. Kpda adik najwa sya mmng minat??? Sngat2x ngan adik najwa. Muka comel? Pkai tdung lgi? Kbtulan sya mmng suka tngok pmpn pkai tdung. Dn… Adik najwa hrus sabar oleh krna bnyak sngat orng yg mngutuk adik najwa. Kalau ksbaran dn ktakawaan adik najwa sntiasa tegas, makna nya adik najwa adalh insan yg paling baik dri pda orng mngutuk najwa tu. Dn sya hrap cara brpakaian najwa kekal untk slmanya. Trus trang sya sngat kcewa bila najwa ubah cra brpakaian. Sbap itu lah cra brpakaian yg patut dlm islam. Dn jga pada tasha manshahar. Ainan tasneem, sya mnat jga pada kmu ber2. Ok lah. Assalamualaikum.

  45. jangan jalani hidup mu dengan rasa banci d hatimu, kerna hanya akan lebih menyakiti dirimu sendiri dari pada mereka yang kau benci

  46. ape lar korang ni .. aku x salah kan sape2 .. tp ingt .. nak mnegur tu biarlah care yang betol yew ..
    please jgn buat camni .. dalam alQuran mmg mnyatakan kite harus tegur , mnasihati .. TAPI biarlah dengn CARE YANG BETOL .. maaf mncelah .. tp ilmu harus dikongsi .. assalamualaikum

  47. dear,,najwa latif,,terus lah berkarya tunjukan pada dunia,kalau kau bisa buat mereka,(yang mencibir mu itu bangga terhadap pencapaian mu dan semua kerja kerasmu selama ini),(salam damai dari kami)(kamtis purbalingga indonesia)

1 Trackback / Pingback

  1. Najwa Latif dan Yuna | Junaidiey Dot Com

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*