Cara-Cara Memekatkan Air Mani & Khasiatnya Kepada Wanita!

Rasanya masih ramai lelaki dan wanita diluar sana yang masih belum tahu akan Cara-Cara Memekatkan Air Mani dan apakah Khasiat Air Mani itu. Jadi hari ini, saya nak berkongsi dengan kalian. Jangan anggap jijik sebab ini juga satu lagi ilmu Kesihatan yang harus kita ketahui.

sperm

CARA-CARA MEMEKATKAN AIR MANI

-Kurangkan bersetubuh dgn pasangan. Kekerapan menjalinkan hubungan sulit boleh mengurangkan isipadu penghasilan air mani. Seeloknya, hubungan sulit dilakukan selang 3 hari atau lebih.

-Elakkan tabiat merokok dan meminum minuman keras. Ini kerana tabiat ini boleh merendahkan tahap hormon testosterone yg menjadi benda penting dlm penghasilan air mani.

-Lakukan senaman secara berkala. Senaman yg dimaksudkan di sini adalah senaman ‘kagel’ atau kemut iaitu mencengkam otot lantai pelvis atau otot pembukaan lubang najis dan kencing.

-Amalkan pemakanan yg sihat. Tidak boleh dinafikan lagi pemakanan yg seimbang dan berkhasiat mampu untuk memekatkan dan menambah jumlah isipadu air mani lelaki.

-Elakkan buah zakar terdedah dengan kepanasan. Kebanyakan penggunaan brief boleh menyebabkan buah zakar menjadi panas. Ini boleh mengganggu tahap penghasilan air mani yg berkualiti. Jd, penggunaan boxer lebih digalakkan.

-Kurangkan berat badan. Ini merujuk kepada mereka yg obesiti. Peningkatan lemak terutamanya di bahagian perut boleh mengganggu penghasilan hormon testosterone.

-Pengawalan emosi yg stabil. Jgn pelik jika emosi yg x stabil juga boleh mengganggu penghasilan sperma yg baik. Jadi, sentiasalah berfikiran positif.

-Belailah tubuh badan kita. Lelaki perlu sesekali pergi ke spa untuk mendapatkan urutan badan. Keadaan badan yg sihat dan terjaga boleh membuatkan kita menghasilkan sperma yg lebih berkualiti.

-Ambil supplement dan makanan tambahan. Kekacang mampu untuk meningkatkan penghasilan sperma manakala zinc mampu untuk memantapkan kilang penghasilan sperma. Tapi perlu diingatkan, pengambilan makanan tambahan perlu dikaji terlebih dahulu dan mendapatkan khidmat mereka yg pakar.

-Lakukan hubungan intim pada waktu yg sesuai. Pagi dan petang adalah waktu yg paling sesuai untuk melakukan hubungan intim kerana ketika itu mudah untuk mangalami pemanasan yg dpt membina kecergasan pada kilang sperma. Jika pada waktu malam, tahap keaktifan badan menurun seterusnya mengurangkan penghasilan air mani.

 

KHASIAT AIR MANI

Ada khasiat rupanya. Kepada wanita yang sudah berkahwin, dikatakan akan mempunyai kulit yang lebih lembut dan mempunyai mood yang lebih baik. Kulit isteri lembut hasil daripada pancutan sperma suami yang mengandungi banyak protein dan berkhasiat. Air mani yang dipancut ke dalam rahim isteri bukan sekadar boleh mendatangkan zuriat, ia juga akan bersatu dengan darah dan segala kebaikan air mani suami akan diserap ke dalam tubuh isteri.

Ooo patutlah wanita yang dah berkahwin ni nampak lebih gebu. Tapi rasanya awal² kahwin je kot. Dah beranak 3, mulalah kulit berlipat². Kena sama² pandai jaga badan lepas kahwin, ok?

Khasiat lain sperma untuk wanita:

 

  • Rambut isteri semakin hitam dan berkilat.
  • Mengurangkan jerawat.
  • Campuran sperma dalam tubuh isteri akan menghasilkan berjuta² hormon yang membuatkan wanita lebih ceria dan gembira.

FAKTA AIR MANI
1. Air mani boleh menyebabkan alergik

ada beberapa wanita yang alergi terhadap air mani. ini disebut hipersensitivitas plasma mani manusia (seminal plasma hypersensitivity). Gejala ini bergantung pada jumlah air mani yang masuk ke tubuh.

Gejala seperti gatal, kemerahan, lepuh, bahkan kadang-kadang menyebabkan susah bernafas.

2. Air mani adalah sumber tenaga

air mani telah dikaitkan dalam pengubatan Cina dan teori Chi Kung.

Menurut teori Chi Kung, energi dari tubuh ditransfer ke organ seksual selama ghairah seksual. Teori ini menunjukkan setelah keluar air mani, energi tertentu dari tubuh manusia juga sedang dirembes.

Hal ini menjelaskan mengapa orang merasa lemah setelah melepaskan sperma.

3. Rasa air mani berpunca dari makanan yang dimakan lelaki

Menurut Bodansky dalam bukunya yang berjudul To Bed or Not to Bed (2005), beberapa

wanita menyukai rasa air mani tapi yang lain tidak demikian. Sebagai contoh, kafein dan

daging merah membuat rasa air mani masam atau pahit.

4. Air mani sebagai ubat anti depresi(stress) wanita

air mani mengandung beberapa hormon yang mengubah suasana hati, seperti testosteron,

estrogen, hormon perangsang folikel, hormon luteinizing, prolaktin dan beberapa prostaglandin yang berlainan. Dan memberi kesan dalam darah wanita sejam setelah terkena air mani.

5. Air mani adalah sejenis nutrisi

Johnson dan Everitt dalam bukunya Essential Reproduction (2000) mengatakan air mani mengandungi gizi yang tinggi.

Dalam ejakulasi khas (kira-kira satu sudu teh), air mani sudah
mengandung 150 mg protein, 11 mg karbohidrat, 6 mg lemak, 3 mg kolesterol, 7 percent US AKG kalium, tembaga dan seng.

6. Air mani tidak akan habis

lelaki hanya memerlukan waktu 15 minit untuk menambah jumlah air mani setelah ejakulasi

Post ini telah dibaca sebanyak 58967

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*